HTML

Friss topikok

  • Nola..: Próba (2017.10.10. 23:30) Reklám - új kedvenc blogjaim
  • stella28: Az első bekezdéseddel kapcsolatban: bár ez most nagyon nem tartozik ide, de az az igazság, hogy a ... (2012.08.03. 17:36) Hisztéria és gyűlölet
  • stella28: Számomra az itt boncolgatott probléma borzasztóan érdekes - ugyanakkor, bevallom, bár nem most tal... (2012.08.02. 21:54) Remek írások a burkáról a Galamuson
  • Nola: Köszönöm szépen:) Nagyon kedves vagy:) Ezt kivételen én sem találom rossznak, bár azért látom benn... (2012.06.29. 09:23)
  • Nola: Én inkább firkálmánynak nevezném ezt, mint novellának:) Sajnálom a nagymamádat. Szegény nagypapádn... (2012.06.29. 09:20) Halálomra

Alexandra

2007.04.26. 23:48 Nola

A Nagy Hasadás után az alábbi bejegyzés-cafat maradt:

SDFSDDSSSDDSSRR

Most pedig feltűnés nélkül, ügyesen átkötöm mondókám fonalát Parti Nagyról az Alexandrára. Parti Nagy lentebb közölt nyilatkozatának ugyanis az Alexandra Irodalmi Kávéházban voltam Timivel együtt szem- és fültanúja. Timivel különben rendszeresen szoktunk járni az Alexandrába, az Irodalmi Kávéházba (Károly körút) és a Pódium-beszélgetésekre is (a Nyugatinál). A Nyugatinál mondjuk már régebben voltunk, ott általában Alföldi Róbertet és vendégeit szoktuk megtekinteni, az Irodalmi Kávéházban meg főként az ELTE BTK HÖK által szervezett, kortárs írókat, költőket és irodalmi folyóiratokat bemutató esteken szoktunk részt venni. Minden est házigazdája Kőrössi P. József, a folyóiratokat ismertető banzájokon Balog Ildikó, az írókat, költőket bemutatókon pedig Péntek Viktória hallgató csatlakozik még hozzá, s együtt interjúvolják meg a meghívottakat. A folyóiratok közül eddig a Holmit, a Jelenkort és az Árgust hívták meg, mi viszont - különböző okok miatt - sajnos csak a jelenkoros esten tudtunk megjelenni (de ott a jelenés amúgy is kötelező volt). A vendégek Ágoston Zoltán főszerkesztő, valamint Garaczy László, Bertók László és Németh Gábor voltak. A kortárs írókat és költőket felvonultató sorozatnak eddig minden egyes epizódját végignéztük: a már korábban említett Parti Nagyon kívül eljött még Ágh István és Oravecz Imre is. SPOILER A következő részben Kukorelly Endre tűnik fel.

Timivel egyébként arra a megállapításra jutottunk, hogy az ELTE BTK-sok kicsit összekaphatnák magukat, ugyanis - Parti Nagy vendégeskedését leszámítva - elenyésző számban lelhetőek csak fel az Alexandra Kávéházban zajló eseményeken. Tisztelet a rendes, szorgalmas kivételnek:) Sőt, ezenkívül még azt is gondoljuk, hogy rendszeres részvételünkért cserébe minket automatikusan megillet egy-egy ELTE BTK-s hallgatói jogviszony. Sajnos azonban az illetékesek egyelőre másként vélekednek, így mindmáig nem kaptunk felkérést a megjelölt karon történő továbbtanulásra.

Az ELTE BTK-s bulikon kívül még egy rendezvényen voltunk, a Dob+basszus live egyik estjén, melynek keretében a kortárs zene magyar képviselőivel beszélget Lévai Balázs (az azonos című tv-műsort is ő vezeti). Azt viszont nem tudom, hogy vajon csak a populárisabb műfajok művelői vonulnak-e itt fel, vagy esetleg a "komolyabb zene" képviselői is. (Bár az az érzésem, hogy csak az előbbiek.) Mi az Emil.RuleZ! (le tudom írni helyesen, éljen!:)) zenekart néztük meg. A társalgásban helyhiány miatt csak Hajós András és Hegyi Gyuri, a szerzőpáros vett részt, a többiek (Kisvári Ferenc, Varnusz Zsuska, Gereben Zita, Fekete-Kovács Kornél és Bruzsa 'Bab' Gábor) pedig - már amelyikük jelen volt - a nézőtérről drukkoltak Andrásnak és Gyurinak, hogy válaszolni tudjanak a feltett kérdésekre. Ezt a feladatot egyébként nagyon sikeresen abszolválták mindketten, s fény derült arra is, hogy Hegyi Gyuri nem kevésbé szórakoztató, mint Hajós András.

Így mentek hát dolgaink az Alexandrában az elmúlt hónapokban. Holnap pedig várom Önöket ismét e helyütt (http://nola.blog.hu), ugyanis nincs még kész a leltár. Pánikra, aggodalomra semmi ok, visszatérek, s folytatom emlékirataimat. Már csak 50 bejegyzés. Addig is nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

 

Update:

Május 22-én, nevem napján szintén az Alexandrában voltunk este Timivel, akkor Kukorelly Endrével beszélgetett Kőrössy P. József.

6 komment

Címkék: napló parti nagy lajos alexandra

A bejegyzés trackback címe:

https://nola.blog.hu/api/trackback/id/tr2964110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isten Állatkertje 2007.04.27. 07:55:01

Végre!:) Már azt hittem, megint kilőttelek...:P

A Bábelt igyekszem majd megnézni, ha már Te is ennyire jó véleménnyel vagy róla (Évi is). És tök jó, hogy ilyen ajánlót írsz. Utálom az olyanokat, amikben elmesélik a sztorit ajánló címén és ezzel lelőnek szinte minden poént. Neked sikerült ebbe a hibába nem beleesni, grat és kösz;)

Várom a további bejegyzéseket, ne fogd vissza magad!:)

Nola 2007.04.27. 14:53:21

Látom, nagyon erős ez a kilövési-fóbiád:) Engem azonban nem lehet olyan könnyen kiirtani:D

Én sem szeretem, amikor elmondják a sztorit, ezért is nem meséltem el:)

Ja és majd igyekszem nem visszafogni magam:)

Nola 2007.04.27. 15:01:03

Te IÁ, te ezek szerint még olvasod a blogom? Nahát, milyen kitartó vagy!:) Az utóbbi két hónapban nem volt túl izgalmas:)

Betti 2007.04.27. 20:38:46

hát, én is benéztem, de mindegy...
egyébként meg az se szép, hogy Timivel ilyen suttyomban járkáltok ilyen helyekre...ezen gondolkodj el, szállj magadba, meg ilyesmi

Nola 2007.04.27. 20:53:49

Bocsánat:( Mostantól ígérem, mindig szólni fogok, ha megyek az Alexandrába.
Azt meg tudom, hogy te/ti mindig benéztek:)
Bár azt is sejtettem, hogy IÁ benéz, de azért azt nem gondoltam, hogy ilyen sűrűn:)

Nola 2007.04.27. 21:52:17

Te meg titokban nézted meg az Emberbarátot:p