HTML

Friss topikok

  • Nola..: Próba (2017.10.10. 23:30) Reklám - új kedvenc blogjaim
  • stella28: Az első bekezdéseddel kapcsolatban: bár ez most nagyon nem tartozik ide, de az az igazság, hogy a ... (2012.08.03. 17:36) Hisztéria és gyűlölet
  • stella28: Számomra az itt boncolgatott probléma borzasztóan érdekes - ugyanakkor, bevallom, bár nem most tal... (2012.08.02. 21:54) Remek írások a burkáról a Galamuson
  • Nola: Köszönöm szépen:) Nagyon kedves vagy:) Ezt kivételen én sem találom rossznak, bár azért látom benn... (2012.06.29. 09:23)
  • Nola: Én inkább firkálmánynak nevezném ezt, mint novellának:) Sajnálom a nagymamádat. Szegény nagypapádn... (2012.06.29. 09:20) Halálomra

Közszolgálati vs kereskedelmi tv

2009.12.04. 17:47 Nola

A parlament nemrég az MTV költségvetési támogatásából 9 milliárdos elvonást szavazott meg a jövő évre, emiatt 2010-ben az MTV kevesebb közszolgálati műsort készíthet.
A neten ennek kapcsán sokszor olvastam olyan hozzászólásokat, melyek írói örülnének, ha megszűnne az MTV, sőt, az összes közszolgálati tv, vagy maximum csak egy maradna, merthogy semmi jó nincs rajtuk, dögunalmasak, régimódiak.
Én meg inkább örülnék, ha a kereskedelmi csatornákból maradna csak egy-kettő és több lenne a közszolgálati. Persze tudom, nem lenne fair megszüntetni a kereskedelmi csatornákat, végül is az embereknek joguk van hülyének lenni, meg hülyeségeket nézni. Nem mondom, hogy minden műsor rossz a kereskedelmi tv-ken, ott is vannak azért jó dolgok, éppen ezért maradhatna egy-két csatorna:), azon elférne az összes, ami jó:)
Azért előfordul velem is, hogy valami rosszra, értéktelenre, gagyira kapcsolok egy kereskedelmi tv-n, de ezek leginkább csak a háttérben mennek, miközben internetezem. Ha viszont közszolgálatin nézek valami engem érdeklőt, akkor szinte mindig teljes figyelemmel kísérem végig az adást. Igazán jó műsorokat eddig leginkább köztv-ken láttam. Persze ezeken a tv-ken is van bőven olyan, ami rossz, de jóval kevesebb, mint a kereskedelmiken. Én annak örülnék, ha nőne a köztv-k száma, miközben a tartalmuk is javulna, elég támogatást kapnának, amit megfelelően használnának fel. De ez nem túl esélyes:) :(

És végül néhány jó műsor, amit szerettem, néztem a köztv-ken:
- Bestseller. Lévai Balázst ebben ismertem és szerettem meg. Szerintem az egyik legkedvelhetőbb magyar médiaszemélyiség, azok közé a kevesek (egy kezemen meg tudom számolni őket) közé tartozik, akiket igazán szeretek, elismerek. (Persze biztos vannak azért szép számmal, akiket nem ismerek.)
- Nagy Könyv. Szintén Lévai Balázs vezette, nekem szórakoztató volt. Alföldi Micimackója tetszett.
- Gang. Elég furcsa műsor volt:), de engem nagyon szórakoztatott. Fáy Miklóst, Para-Kovács Imrét, Puzsér Róbertet itt ismertem meg, és Puzsértól itt is ment el a kedvem:) (Para-Kovácstól csak pár év múlva.) Még a Gang oldalára is regisztráltam, mert ott lehetett beszélni a szereplőkkel. Bada Dadáról itt hallottam először és még sok más hasznos, érdekes dolog hangzott el, amellett pörgős és egészen élvezhető volt.
- Kultúrház. Mostanában nem nézem, de azt hiszem, nem ártana rászokni. Régebben legalábbis kedveltem, néztem rendszeresen. Aztán azt hiszem, hogy eltűnt egy időre és én azóta nem láttam. Csak a műsorvezetőkkel nem voltam megelégedve: Rózsa Péter, Winkler Nóra, Veiszer Alinda. Ők ugranak most be. Mindegyikükkel ugyanaz volt a bajom: sokszor butaságokat kérdeztek és felkészületlennek tűntek. De ez sem zavart annyira, hogy ne nézzem. Régi szép idők, mikor még minden délután, este ment a Kultúrház.
- Záróra. Ebből nem láttam túl sokat, de amit láttam, az tetszett. Alinda interjúvolásával itt sem igazán voltam megelégedve, de legalább aranyos nő, megkedveltem már. Rég láttam már Zárórát, az is lehet, hogy azóta már jobb kérdező Alinda.
- Tudósklub. A Zárórához hasonlóan remek volt ez is. Úgy tudom, hogy már megszűnt. Itt nem egy-egy ember portréja volt a műsor, hanem egy adott problémát jártak körbe és annak szakértőit hívták meg az adásba. Voltak izgalmas párbeszédek, igazán kár, hogy már megszűnt a Tudósklub. Hasonlított kicsit az Élesben című közéleti talk show-hoz, de azért ez nem egy talk show volt annak minden jellegzetességével, hanem igazi vita, párbeszéd komoly szakértőkkel, nyugodt, nem kapkodós tempóban.
- Szósz?! Mostanában ezt szoktam nézni. Igazán élvezetes irodalmi vetélkedő kiváló játékosokkal: Lator László, Mácsai Pál, Vámos Miklós, Csákányi Eszter, Pokorny Lia, Molnár Piroska, Váradi Szabolcs, Nádasdy Ádám, Bíró Kriszta, Bertalan Ágnes, Kiss Judit Ágnes, Barna Imre.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezek voltak, amiket nagyon szerettem. De néztem még sok mást is az m1-en, m2-n, Dunán. Igen sok jó dolog van ezeken az adókon. Régi filmek, színházi közvetítések, dokumentumfilmek, művészfilmek és mindenféle jóság. Szóval több és még jobb köztv-t!:)
 

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://nola.blog.hu/api/trackback/id/tr711574185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.